Забележителни произведения на изкуството, създадени от  известни майстори

Дори да постигнете голям успех като творец през целия си живот, това не означава, че другите творци ще ви запазят в спомените си. Ърнест Мейсоние, френски художник, има ли нужда от представяне?

Той живее по същото време като Едуард Мане и е много по-успешен като художник. Винсент ван Гог е пример за това в обратна посока. Въпреки факта, че братът на Ван Гог Тео го е снабдил с бои и платна, сега известните творби на художника често се продават за рекордни суми на търг.

Може да научите много за рисуването, като изучавате работата на известни художници, както минали, така и настоящи. Най-важното е, че трябва да създавате изкуство за собствено удовлетворение, а не в името на пазара или бъдещето.

“Нощна стража” на Рембранд

Rijksmuseum в Амстердам съхранява “Нощна стража” на Рембранд. Картина с размери 363×437 cm, както може да се види на придружаващата снимка ” (143×172″). До 1642 г. Рембранд го завършва. Въпреки че официалното й име е „Компанията на Франс Банинг Кок и Вилем ван Рутенбърх“, Нощната стража е по-често срещаното име. Между другото, това е рота от охранители в милицията.

Картината е с нетрадиционна за времето си композиция. Рембранд е изобразил фигурите в картината като оживена група в движение, а не в подредена, подредена форма, в която на всеки е даден същия акцент и пространство върху панела.

Някъде около 1715 г. щит с имената на 18 души е нарисуван върху „Нощната стража“, но само няколко от тези имена са положително идентифицирани. (Така че, ако ще нарисувате групов портрет, не забравяйте да включите диаграма на гърба с имената на всички в него, така че бъдещите поколения да знаят кои са всички.) През март 2009 г. холандският историк Бас Дудок ван Хеел успя да идентифицира всеки човек, показан на картината. Той успя да свърже възрастта на няколкото милиционери в картината с годината, в която е нарисувана (1642), като намери препратки към облекло и аксесоари от „Нощната стража“ в описите на имотите.

Дудок ван Хеел също установи, че залата, в която за първи път е била окачена „Нощна стража“ на Рембранд, наистина съдържа поредица от шест групови портрета на милиция, а не шест отделни картини, както се смяташе преди. Напротив, шестте групови портрета от Рембранд, Пикеной, Бакер, Ван дер Хелст, Ван Сандрарт и Флинк бяха инсталирани в един непрекъснат фриз по дървената ламперия на стаята. Или поне това беше надеждата. Нито композицията, нито цветовата схема на “Нощна стража” на Рембранд допълват останалата част от колекцията. Изглежда, че Рембранд е пренебрегнал изискванията на своята поръчка. Но тогава нямаше да имаме този забележително уникален групов портрет от 17 век, ако имаше.

Дюрер, Албрехт, “Заек”

Албрехт Дюрер, Битката на заека и заека

Заек от Албрехт Дюрер, 1502 г. Рисуване с четка в акварел, гваш и бял гваш, с акценти. Художествена галерия Албертина

Въпреки че произведението понякога се нарича “заекът на Дюрер”, самият художник нарича животното, изобразено като заек. Картината в момента се съхранява в колекцията Batliner на музея Албертина във Виена, Австрия.

За белите акценти е използван гваш, но е използван предимно акварел (вместо небоядисаното бяло на хартията).

Това е невероятна демонстрация на възможностите за рисуване на козина. Как ще го възпроизведете зависи от това колко сте търпеливи. Ако имате много пари, можете да си позволите да отделите време и да използвате много фина четка с много отделни косми. Ако не можете да намерите мокра четка, опитайте метода със суха четка или разделете косъмчетата на четката си. Да бъдеш търпелив и постоянен е от решаващо значение. Ако се опитате да работите твърде бързо върху все още мокра боя, движенията на четката могат да се слеят. Ако не продължите достатъчно дълго, козината ще започне да изглежда тънка.

Фреската на Микеланджело за тавана на Сикстинската капела.

Има твърде много неща, които можете да вземете наведнъж и идеята, че стенописът на тавана на Сикстинската капела е създаден от един художник, го прави невъзможно. Снимка от Франко Ориглия / Гети изображения

Една от най-известните фрески в света е картината на Микеланджело на тавана на Сикстинската капела.

Апостолическият дворец, където живее папата (главата на католическата църква) във Ватикана, е дом на масивната Сикстинска капела. Фреските на тавана на Микеланджело са най-известните, въпреки че стаята включва произведения на много други големи ренесансови художници, включително Бернини и Рафаело.

На 6 март 1475 г. е роден Микеланджело; той почина на 18 февруари 1564 г. Микеланджело работи върху тавана на Сикстинската капела от май 1508 г. до октомври 1512 г. по молба на папа Юлий II (не е извършена работа между септември 1510 г. и август 1511 г.). На Вси светии, 1 ноември 1512 г., параклисът е официално открит за обществеността.

Дължината на параклиса е 40,23 метра, ширината е 13,40 метра, а височината на ц.iling е на 20,70 метра от пода1. В допълнение към изобразяването на библейски събития, пророци и предците на Христос, Микеланджело често включва архитектурни детайли в своите картини trompe l’oeil. По-голямата част от тавана е покрита с картини, изобразяващи библейски сцени от книгата Битие, като създаването на хората, падението на човечеството, потопа и Ной.

Панелът, изобразяващ сътворението на Адам в Сикстинската капела, е сред най-известните творби. Обърнете внимание как парчето е изкривено визуално.

Най-известната част от великолепната фреска на Микеланджело на тавана на Сикстинската капела е панелът, изобразяващ сътворението на човека.

Стенописите на тавана на Микеланджело в Сикстинската капела във Ватикана са най-известните от многото фрески, рисувани в параклиса. Между 1980 г. и 1994 г. специалисти по изкуството на Ватикана работиха за обширна реставрация на произведението на изкуството, като изчистиха натрупания от векове дим от свещи и предишни усилия за възстановяване. Това откри значително по-живи нюанси, отколкото се предполагаше.

Охрата е използвана за червени и жълти цветове, железни силикати за зелени, лапис лазули за сини и въглен за черни са сред избора на пигменти на Микеланджело.

1 Въпреки външния вид, не всичко е толкова подробно, колкото изглежда. Например, дълбочината на тавана се подобрява чрез рисуване на фигури на преден план с по-големи детайли от тези на заден план.

Допълнителна информация за Сикстинската капела:

  • Например Сикстинската капела във Ватиканските музеи.
  • Разгледайте Сикстинската капела в 3D

Анотирана тетрадка на Леонардо да Винчи

Музеят V&A в Лондон е дом на малка тетрадка, приписвана на Леонардо да Винчи и официално известна като Codex Forster III. Лицензирано на About.com, Inc., от Марион Боди-Еванс.

Тетрадките на ренесансовия майстор-художник Леонардо да Винчи са толкова известни, колкото и неговите картини. Този е изложен в Лондонския V&A Museum.

Пет от дневниците на Леонардо да Винчи са изложени в лондонския V&A Museum. По време на престоя си в Милано за херцог Лудовико Сфорца, 1490-1493 г., Леонардо да Винчи използва Codex Forster III.

Можете без усилие да поставите този компактен преносим компютър в задния си джоб. Той съдържа голямо разнообразие от бележки и рисунки, някои от които са описани като “скици на краката на коня, рисунки на шапки и дрехи, които може да са били предложения за костюми на балове, и описание на анатомията на човешкия череп.” 1 Въпреки че няма да можете да прелиствате страниците на бележника в музея, можете да го направите тук, в интернет.

Някои намират за очарователно да гледат как той събира всичко в една тетрадка, въпреки факта, че калиграфският му стил и използването на огледално писане (назад, отдясно наляво) затрудняват дешифрирането. Този бележник е предназначен за реална употреба, а не като украса. Правете каквото решите с дневника си за творчество; този експерт показва пътя.

Мона Лиза на Леонардо да Винчи

“Мона Лиза” от Леонардо да Винчи. Датира около 1503–1519 г. по отношение на боята. Платно с маслени бои. Размер: 30×20 ” (77×53 см). Лувърът в Париж вече гордо показва това добре известно произведение на изкуството. Stuart Gregory/Getty Images

„Мона Лиза“ на Леонардо да Винчи, съхранявана в Лувъра в Париж, е едно от най-известните произведения на изкуството в света. Нейната загадъчна усмивка може да се отдаде отчасти на използването на техниката на рисуване, известна като сфумато, и това произведение е може би най-известният пример за този стил.

Правени са много предположения относно самоличността на жената, която се вижда на картината. Франческо дел Джокондо, флорентински търговец на платове, се смята, че е нарисувал тази картина на съпругата си Лиза Герардини. (Вазари, който пише биографии на художници през 1600 г., е сред първите, които правят това твърдение). Спекулираше се, че е бременна, което би обяснило ведрото й поведение.

Тъй като високопоставен флорентински служител, Агостино Веспучи, документира “Мона Лиза” през 1503 г., историците на изкуството знаят, че Леонардо започва да работи върху нея през същата година. След като свърши, гаранцията беше по-малка. Въпреки че преди това Лувърът е поставил създаването на картината в 1503-06 г., нови доказателства сочат, че тя вероятно е била завършена десетилетие по-късно, около 1510-1515 г., когато художникът е изобразявал пейзаж, включващ скали. 1 Едва през март 2012 г. Лувърът актуализира датите на 1503-19.

You should see the

колекция

Останете свързани

Абонирай се

Регистрирайте се за актуализации по имейл за нови изложби и още: