7 важни метода за рисуване за художници

Техника на рисуване: скица

Когато за първи път започнете своето пътуване като художник, използващ боя, ще бъде изключително полезно да имате основа в основните техники и стилове на рисуване, които са ви достъпни. В най-основната си форма това включва натрупване на известно разбиране за цвят, тон, рисуване с четка, текстура и композиция, за да ви даде възможност да създавате свои собствени шедьоври със самоувереност.

Тази статия ще ви преведе през седем основни техники за рисуване, които, ако следвате, ще ви накарат да рисувате като професионалист за нула време. За да научите повече, ви препоръчваме да разгледате някои от най-добрите уроци за рисуване, където можете да се уверите, че сте покрили основите. Разгледайте нашата статия за общи термини в изкуството, ако се интересувате да научите повече за речника, използван в света на изкуството. Ако тепърва започвате да рисувате върху платно, разгледайте нашето ръководство за начинаещи за рисуване върху платно или ако искате да си купите собствено платно, прочетете нашите съвети как да получите най-доброто платно за маслена живопис.

Грундиране и боядисване

Боята трябва да се нанася от тънък слой към дебел слой, особено когато се използват бои, които съхнат бавно. Когато работите с масло или акрил, е наложително никога да не започвате от бял фон. За да установите сенки и стойности, трябва да започнете със създаване на подрисуване с помощта на изгоряла умбра или смес от изгоряла сиена и фталосин. Поради бързото им съхнене и факта, че са постоянни, акрилите вероятно са най-ефективната среда за използване на този етап.

Боята трябва да се нанася от тънък слой към дебел слой, особено когато се използват бои, които съхнат бавно. Върху слой тежка, мокра боя е невъзможно да се работи. По същия начин започнете със сенките и продължете към акцентите, като добавите боята, която е най-ярката (и обикновено най-тежката) последна. Поддържайте чисти четки и избършете излишната боя с ролка кърпа за съдове, която държите наблизо.

Поставяне на бариери

Има голямо разнообразие от форми и видове косми, които могат да бъдат намерени в четките. Резултатите, които получавате от използването на четка с определена форма и с определен тип косъм, може да варират значително от една четка до друга. Важното е да експериментирате с всички тях, докато рисувате. Четките, направени от комбинация от синтетичен и самурен косъм, са най-адаптивни, тъй като могат да се използват с по-голямата част от разновидностите на боята. Има както плоски, така и кръгли разновидности на четки и е полезно да имате набор от двете. За да научите повече, разгледайте нашето ръководство за избор на подходяща четка.

Работата с различни четки е доста полезна. Използвайте четки, които са по-големи, по-плоски и по-широки за по-голямата част от ранната работа. Една от най-добрите четки с общо предназначение за блокиране във форма и боя се нарича лещица (отваря се в нов раздел). Поради двойствената си природа, която съчетава функции както на плоски, така и на кръгли четки, тя е в състояние да покрие както фини детайли, така и огромни участъци от платно. След това изчакайте до самия край на процеса на рисуване, за да преминете към по-малките четки.

Добавяне на повече текстура към сцената

Имайте под ръка суха плоска четка, която можете да използвате за смесване на цветове и създаване на безпроблемни преходи. Трябва да имате четка, която е плоска и суха, която можете да използвате, за да смесите боята си и да направите плавни преходи. Възможно е да харесвате много текстура и да предпочитате да виждате следи от четка в работата, която създавате. Можете да придадете на боята си малко текстура, като използвате почти всичко, за което се сетите. Има готови носители за текстура, които могат да бъдат закупени, но също така съм виждал материали като пясък и черупки от яйца, използвани за придаване на интерес към картините.

Използването на стара четка за зъби за напръскване на боя върху вашето изображение е едно предложение, което може да се използва. Тази техника има потенциала да бъде доста ефективна при създаването на впечатление за зърнистост и шум.

Четкане със суха кърпа

Това е техника за нанасяне на цвят, която води само до частично покриване на предишен слой боя, който е изсъхнал. Поставете само много малко количество боя върху четката си и след това я нанесете с удари, които са много бързи и насочени. Тази техника работи особено добре, когато нанасяте светла боя върху тъмни области или боя, която вече е изсъхнала, и е полезна за пресъздаване на текстурите на скали и трева.

Сграфито

Свалянето на боя понякога е също толкова важно, колкото и поставянето й. Свалянето на боя понякога е също толкова важно, колкото и поставянето й. Сграфито е името, дадено на техниката на издраскване на боята, докато е още мокра, за да се разкрие подрисуването отдолу. Когато показвате неща като ожулвания, косми, треви и други подобни, това е изключително полезно.

Можете да постигнете това с практически всеки заострен предмет; определени гумени инструменти за оформяне или върха начетка ще свърши добра работа.

Остъкляване

Остъкляването е актът на нанасяне на слой полупрозрачна боя върху суха част от картината. Тази техника се използва за увеличаване на сенките и модулиране на цвета и се извършва чрез нанасяне на прозрачен слой боя. Зеленият цвят може да се постигне чрез наслояване на прозрачно светло синьо върху суха жълта основа.

07 Рисуване с различни материали

Боята може да се променя по отношение на нейната консистенция, времето, необходимо за изсъхване, и цялостната й текстура с добавяне на средства. Боята може да има добавени среди, за да се промени вискозитета на боята, периодът на изсъхване и текстурата. Средите са течности. Когато работите с акрил, можете да избирате от различни среди, които придават матово или лъскаво покритие на боята. От друга страна, често използвам матова среда за основната цел да запечатам моята хартия или дъска, за да предотвратя проникването на боя в тях.

You should see the

колекция

Останете свързани

Абонирай се

Регистрирайте се за актуализации по имейл за нови изложби и още: